FORRÁS LIMS

History


The MC2 Ltd.

The company has been founded in the year 1996. The company's portfolio contained several management softwares besides the LIMS software.

In the coruse of our 20 year run the LIMS became our primary product. A LIMS rendszer támogatását állandó, gyakorlott csapat végzi.

Jelenleg külföldi értékesítési lehetőségeken is dolgozunk, melyről információ a www.oraculumlims.com oldalon érhető el.


A Forrás LIMS rövid története

A DOS alatt futó Forrás LIMS első működő példányát 1994-ben vette használatba az ÁNTSZ Fővárosi Intézete laboratóriuma Ivóvíz területen. A fejlesztést az ÁNTSZ laboratóriumok nagy számban átvették, 3 évvel később a 19 megyei laboratóriumból 10 a Forrás LIMS-et használta ivóvíz mintákra.

Az ezt követő, második generációs szoftvert WINDOWS 95-re írtuk és 1998-től használták. Az első DOS-os változat is olyan sikeresen működött, hogy volt, aki csak évekkel később tért át a WINDOWS-os változatra.

Az első nem ÁNTSZ-es felhasználónk a Fejérvíz Zrt. lett.

Az Ivóvíz mellett több tucat szakterületet dolgoztunk fel, ezt követően számos országos laboratórium hálózat, illetve egyéni laboratórium kezdte használni fejlesztésünket.

Jelenleg a negyedik generációs terméken dolgozunk, melynek bevezetése 2018-ban történik.

A szoftverről részleteket a Megoldások menüpontban helyeztünk el.


A Jártasság vizsgálati rendszer rövid története

2007-ben, a VITUKI megbízásából kaptunk lehetőséget a VITUKI által szervezett Körvizsgálati rendszer informatikai megoldásának kidolgozására és kivitelezésére. Az addig kézi munkával végzett feldolgozást már az induló informatikai rendszerben is automatizmusok támogatták.

2012-től a rendszert a WESSLING vette át és továbbfejlesztésre kaptunk megbízást.

A szoftver újonnan fejlesztett automatizmusai révén a dokumentumokat önmaga generálja, így a rendszerhez kapcsolódó felhasználók testreszabott dokumentumokat kapnak. A szoftver szakterületei is tovább bővültek, mind a Jártasság vizsgálatban részt vevők, mind a szoftvert üzemeltetők újabb területeken élvezhetik a szoftver szolgáltatásait.

A rendszer a www.qualcoduna.hu oldalon érhető el.

Kérje ismertetőnket!


OKIR -FEVI adatbázis

Az OKIR rendszerhez kapcsolódó FEVI (Felszíni víz) adatbázis elektronikus adatgyűjtése 2006-ban indult el. Az adatokat a KÖFE laboratóriumok adták fel a saját lokális rendszereikből a központi Oracle alapú adatbázisba.

2015-ben kibővült az adatbázis a FAVI (Felszín alatti) és EMISZ (emissziós) adatokkal.

Az adatküldő programon fejlesztés végeztünk, a hordozhatóság érdekében JAVA alá fejlesztettük át.


HUMVI

2013-ban érvényes pályázatot nyújtottunk be a Humán Felhasználású Vizek rendszerére, konzorcium keretében. A menet közben többször módosított pályázati kiírás legvégül csak az ár szempontot vette figyelembe, a 30% súllyal értékelt szakmai tartalmat kihúzták az értékelési szempontok közül. Az általunk tervezett rendszert így végül nem tudtuk beépíteni a pályázati anyagba.

A tervezett rendszer:

- megváltoztatta volna az adatgyűjtés szemléletét,

- 70%-ban kevesebb humán ráfordítással működött volna, mint a pályázati anyagban célul tűzött rendszer,

- alkalmazta volna a korszerű technológiai lehetőségeket,

- magasabb szintre emelte volna országos hatással a szakmai munkát.

A pályázaton nem nyertünk, a pályázatra a T-SYSTEMS adta a legalacsonyabb árat.

FORRÁS LIMS

FORRÁS LIMS